kapsül gardırop hakkında

Kapsül Gardırop Hazırlarken Tüm Bilmeniz Gerekenler

Çoğu sabah giyinmek için dolabı açtığımızda gözümüz korkuyor. Daha güne başlamadan tüm enerjimizi ne giyeceğimize karar vermeye çalışırken harcıyoruz hatta. Ya da belki giyecek hiçbir şeyimiz olmadığını düşünüp güne moral olarak  1-0 geride başlıyoruz.

Bu sorunun çözümü aslında bir önceki yazıda gizli: kapsül gardırop :) Kendimize vakit ayırmakta zorlandığımız sürekli koşturmayla geçen hayatlarımızda hem zamanımızı hem de harcamalarımızı doğru yönetmek için en verimli yollardan biri kapsül gardırop.

İyi güzel de peki bir kapsül gardırop nasıl hazırlanır?

Kapsül gardırop, özellikle de bizimki gibi dört mevsimi yaşayan ülkelerde, genellikle mevsimsel olarak hazırlanır ve mevsim geçişlerinde yenilenir. 3 aylık mevsimler için, yaklaşık 25-30 parçadan oluşan kapsüller hazırlanabilir.

Marakeş kapsülümüz 6 parçadan oluşan küçük bir kapsül koleksiyon… Üstleri istediğiniz gibi şortları istediğiniz gibi karıştırın... Küpe ile tamamlayın ve tatatatamm işte kombin hazır!

Bir dolabı 25 parçaya indirmek zor görünse de yazının devamında gereken tüm adımları sizler için listeledik...

Yaşam tarzınızı doğru tanımlayın.

Vaktinizin çoğunu nerede ve ne yaparak geçiriyorsunuz? Haftanın 5 günü ofiste çalışıp hafta sonları dışarıda mısınız? Evden mi çalışıyorsunuz? İşten artan vaktinizde sıklıkla spor mu yapıyorsunuz? Dolabınızdaki parça sayılarını bu ağırlığa göre belirlemeniz, dolabınızdan en fazla verimi almanızı sağlayacak.

Kendi tarzını tanıyın.

Kapsül gardırobu oluştururken senenin modasından ziyade kendi tarzınızı yansıtan zamansız parçaları seçmek son derece önemli. Hangi siluetlerde rahat hissettiğinizi keşfedip, gardırobunuzda ağırlıklı olarak bu siluetlere yer vermelisiniz.

Vücut tipinize uygun olarak, bol kıyafetlerinizi mi, yoksa dar kıyafetlerinizi mi daha sık giydiğinizi bir düşünün. Olmazsa olmazınız etek mi pantolon mu? Sizi tanımlayan parçalar skinny jeanler mi, yoksa havuç kesim pantolonlar mı?

Renklerinizi belirleyin.

En sık giydiğiniz siyah, kahverengi, krem gibi nötr renkleri ve üzerinizde taşımaktan en keyif aldığınız yardımcı renkleri belirleyin.

Bu üç temel tanımı net bir şekilde yaptıktan sonrası aslında detaylı fakat çok keyifli bir düzenleme işlemi olacak.

İşte en zor kısım bitti :) Bunları yaptıktan sonra iş detaylara kalıyor… Kapsül gardırop hazırlarken dikkat edilmesi gereken detaylar bir sonraki yazımızda…

 

Yazan; Bilge Çilekar

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.