loungewear, ev giyimi, triko

Yükselen Trend; Loungewear

Uzun bir aradan sonra, merhabalar :) Bu yazının konusu son zamanların yükselen trendi çabasız şıklık; Lounge wear nam-ı diğer Leisurewear. 
Gün geçtikçe bizi daha da yoğun ve hızlı yaşamaya iten hareketli yaşam şartları, beraberinde moda anlayışında da bazı değişiklikler getirdi tabii.

Moda artık şık ama rahatsız giysileri giymek zorunda olmaktan ibaret değil. 

Diğer taraftan dünyaca uyum sağlamaya çalıştığımız “yeni normal” yaşam şekli, bizi iyiden iyiye bu moda anlayışına yaklaştırdı. Evde bir yandan keyif çatarken, 5 dakika sonrasında toplantıya bağlanmak zorundayız artık.. Aynı anda pek çok farklı duruma hazırlıklı olmak şart oldu; hem şık hem de rahat olmaya ihtiyacımız var.

Evden çalışıyorsak, tüm günümüzü pijamalarla geçirmek başta harika bir fikir gibi gelse de, aslında tüm gün kendimizi evdeki aynalarda görüyoruz; pijamalar motivasyon düşüklüğüyle sonuçlanabiliyor. Bakımlı ve özenli olmak; kendimizi daha iyi hissetmek, daha enerjik ve keyifli olmak için harika bir formül. Japon düzenleme uzmanı Marie Kondo’nun da kitabında* söylediği gibi: “Evde geçirilen zaman hala yaşamın değerli bir parçası. Kimse bizi görmediği için değeri değişmemeli. Tam da orada sizi görecek kimse olmadığı için, olumlu bir öz imajı pekiştirmek çok daha mantıklı.”

loungewear

 

“Evde geçirilen zaman hala yaşamın değerli bir parçası. Kimse bizi görmediği için değeri değişmemeli. Tam da orada sizi görecek kimse olmadığı için, olumlu bir öz imajı pekiştirmek çok daha mantıklı.”

 Pandemi nedeniyle eve kapanmadığımız zamanlarda ise, sürekli bir yerden bir yere koşturarak geçen günlerde hepimizin aslında en büyük ihtiyacı kendimizi rahat hissedebilmek. Dışarıda olduğumuz zamanlarda, evin konfor ve rahatlığına özlem duyuyoruz.

Işte tam da burada 2020’ye güçlü bir şekilde imzasını atan “loungewear” , trendi bu iki ihtiyacı birden harika bir şekilde karşılayarak adeta hayat kurtarıyor. Bize ev rahatlığında sokak şıklığını yaşatacak bir trend var karşımızda...(Bu trendin kapsülünü görmek için böyle buyrun :) ) 

loungewear 1970

Üstelik tarihte ilk kez de karşımıza çıkıyor değil bu trend. Geçtiğimiz yüzyıldan bu yana loungewear stili hep farklı şekillerde öne çıkmaya devam etti; yirminci yüzyılın başlarındaki zarif sabahlıklardan, 70’lerin ipek alt-üst takımlarına ya da 90’ların iç giyimi dış giyim olarak kullanma trendine kadar. Bugünse loungewear trendini daha da ön plana çıkaran bir yaklaşım var. (Yıldan yıla loungewear nasıl değişmiş merak edenleri şöyle alalım: METMuseum

 

 

Peki Lounge-wear stilini nasıl uygulamalı?

Triko alt-üst takımlar:

Aynı renk, aynı desen ve aynı kumaştan oluşan alt ve üst örme parçalar. Kombinleme derdi yok ve tam bir bütünlük içinde olmanın elegant şıklığını taşıyor. Üzerine sade halka küpeler ve bir zincir kolye ile kombinlendiğinde, dışarıda yemeğe veya kahveye çıkmak için de oldukça şık bir seçenek.

Kazak ve hırkalar:

Konforlu, tatlı ve şık. Hem evde hem de dışarıda giyildiğinde ortama uygun olarak kombinlenebilen parçalar. Özellikle hırkalar, spor şıklığın en önemli parçası olmaya aday. Askılı bir body üzerine hırkanızı alın ve tamam, zoom toplantınıza hazırsınız! Ayrıca aynı örme kumaştan askılı body ve hırka takımlarını da istediğiniz zaman birlikte kombinleyerek tam bir bütünlük yakalayabilir, istediğiniz zaman da başka bodyler ile giyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Spor sutyenleri:

Spor sutyenleri bra’ların altına giyilecek bir biker tayt veya slouchy pantolon ile, geçiş mevsimlerinde üzerine bir crop sweatshirt ile rahatlıkla kombinlenebilir. Hem hafta sonu kahve içmek hem de evde vakit geçirmek için ideal bir kombin.

Modern kimonolar:

Modern bir kimonoyu, ince askılı saten elbiseler ile eşleyerek oldukça zarif bir görüntü elde edebilir ve görüntülü toplantılarınıza bu şekilde katılabilirsiniz… Aynı zamanda dışarıda şık bir yemek için de uygun bir kombin olacaktır.

 

İşte kolayca kullanabileceğiniz, loungewear trendi konseptleri de bunlar :) Gelecek yazılarda görüşmek dileğiyle!

 Yazan; Bilge Çilekar

 

Bu yazıda nerelerden mi faydalandık? 
*Marie Kondo’nun kitabı; “The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing

*İlk fotoğraf; https://blog.adafruit.com/2015/03/04/clothes-to-deploy-for-uncomfortable-situations-wearablewednesday/

*İkinci fotoğraf; https://i.pinimg.com/originals/81/28/1a/81281ae4a42d121a51d626f4d87ce5b3.jpg

* Son fotoğrafsa yazıdaki linkten; MET Müzesi arşivinden alınmıştır.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.