Kapsüldolap kapsülgardırop

Kapsül Gardıropa Dair Tüm Detaylar

Bir önceki yazımızda kapsül gardırop hazırlamak için bilmeniz gerekenlerden ve başlangıç aşamalarından söz etmiştik.. Şimdiyse bir kapsül gardırop hazırlama sürecinden adım adım bahsedeceğiz.

İlk adım: Dolabınızdaki ve çekmecelerinizdeki tüm kıyafetlerinizi boşaltın! :)

 -    Giysilerinizi gruplara ayırın:
         + Sevdikleriniz
         + “Belki”ler
         + “Hayır!”lar. (Bu grubu 2.el sitelerinde satabilir veya hayır kuruluşlarına         bağışlayabilirsiniz.)
        + Tadilata ihtiyacı olanlar (kopuk düğmeler, sökük dikişler, beden veya boy düzeltmeleri)
        + Özel günler için giysiler
        + Mevsimsel/trend giysiler
        + Spor kıyafetleri
        

 

-   İhtiyaç duymadıklarınızı hemen ayırıp, satmak veya bağışlamak üzere başka bir yere kaldırın. Hayır’lar, ve bedeni artık üzerinize uygun olmayanlar, kalitesini beğenmedikleriniz, leke, delik vb kusuru olanlar, artık tarzınıza uygun olmayanlar, giydiğinizde kendinizi rahat hissetmediğiniz kıyafetlerinizi de onların yanına alalım :)  

-    Mevsimi uygun olmayan giysilerinizi de başka bir yere ayrı olarak kaldırın. 

Ve şimdi dolaba geliyoruz…

 -        Kategorilere ayırarak yeni dolabınızı oluşturmaya başlayın.. İlk olarak basicler, ardından mevsimsel giysiler, sonra spor giysileri ve son olarak özel gün giysileri... Spor giysileri ve özel günler için ayırdığınız giysileri, kapsül gardırop içerisine katmayacağız.

 -      Sevdikleriniz ve belki grubu içinden basiclerinizi seçin; tüm sene ve tüm durumlar için uygun, nötr renkler ve en sık kullandığınız favori renklerinizden oluşan parçalar bu gruba girer.

 -    Nötr ve basiclerinize uyumlu renklerde, mevsimsel parçaları ekleyin.

 -    Trende uygun olarak eklemek istediğiniz parçaları seçin. Burada basiclerinizle kombinlenebilecek renklerde desenlere ve yardımcı düz renklere yer vermekten korkmayın!

 -    En sevdiğiniz basicleriniz, mevsime uygun giysileriniz ve birkaç trend parçayı da eklediğiniz kapsül gardırobunuz hazır!

Gelelim örneklere; yaz mevsimi kapsül gardırop planı için örnek parçaları aşağıda bulabilirsiniz ;)


Üstler: Beyaz gömlek, keten gömlek - denim gömlek (bkz. City Club koleksiyonu:), beyaz ve siyah kısa kollu tişört, bej hırka, gri hırka, ekru sweatshirt, ekru renk kolsuz body (bkz. Marakeş koleksiyonu:) çizgili desenli bluz, çiçek desenli bluz, sezon trendi fırfırlı bluz
Altlar: Açık renk denim mom-fit pantolon, siyah relax fit denim, bej renk slouchy pantolon, bej renk mini etek, desenli paperbag şort (bkz. Marakeş koleksiyonu:), desenli straight fit şort (bkz. City Club koleksiyonu:)
Elbiseler: Açık denim rengi şambre elbise, mid boy gri elbise, bej çizgili mini elbise, yaz akşamlarına uygun uzun renkli çiçekli elbise…

Artık hazırladığınız bu kapsül gardırobunuza sadık kalarak, sadece gerçekten ihtiyaç duyduğunuz parçalar için alışveriş yapabilirsiniz. Böylece her sene birkaç parça ekleyerek hem kapsül gardırobunuzu tazelemiş, hem de alıveriş için harcadığınız bütçeyi azaltmış olursunuz…

Yazan; Bilge Çilekar
Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.