“Athleisure”ın Yükselişi

“Athleisure”ın Yükselişi

Modanın Sporla Birleşimi ve Eşofmanlar

Bir çoğumuz için rahatlık ve stilin buluşmasının bir tek anlamı var; o da günün her saatine eşlik edebilen eşofmanlar!

 

Eskiden sadece spor salonlarında ya da evde giyilen eşofmanlar artık günlük hayatta şıklık ve konfor arayanların vazgeçilmezi haline geldi.

 



Eşofmanlar ilk olarak 20.YY başlarında sporcular için tasarlandı ve üretildi. Sadece spor sırasında giyilen bu kıyafetler; 20.YY ortalarında Ivy League üniversitelerinde ve kolejlerde popüler hale geldi ve özellikle gençler arasında preppy tarzla özdeşleşti. Böylece günlük hayatla özdeşleşmeye başladı ve günlük hayatta kendine yer buldu. 1970 ve 80’lerdeyse hip hopkültürüyle beraber yaygınlık kazanan spor giyim iyice daha da popüler hale geldi. O yıllardan itibaren yeni tasarımlar ve “athleisure” stilinin bir parçası olarak gitgide günlük giyime dahil oldular. Bunda spor giyimin kullanım rahatlığının, günümüzde işlevselliği ve rahatlığı ön plana çıkaran tasarımların da etkisi büyük oldu.

 Lady Diana'nın günlük stili sanırım herkese ilham olmuştur. 

Günümüzde eşofman tasarımlarında daha ince ve hafif malzemelerin kullanılması, renk ve desen çeşitlilikleri ile sürdürülebilir malzemelerden oluşan kapsül koleksiyonlar athleisure'ın sıklıkla tercih edilmesinde önemli rol oynadı. 

Modanın Eşofmanla Buluşması:
Şık Kombin Önerileri

Şık ve rahat bir görünüm için;

 - Tek renk modelleri tercih edebilirisiniz.
 - Beyaz deri spor ayakkabılarla kombinleyerek daha smart casual bir görünüm katabilirsiniz. Athleisure’ın vazgeçilmesi beyaz sneakerlar olsa gerek!
 - İnce bir hırkayla kombinleyebilirsiniz.
 - Büyük bir güneş gözlüğü, minimalist takılar ya da spor saatlerle kombini tamamlayabilirsiniz.
 - Şık bir sokak stili için grafikli tişörtler ya da beanie gibi berelerle tarzını tamamlayın.

 

Son olarak, eşofmanlar artık eskiden olduğu gibi sadece sporla ilişkili değil; günlük hayatımızın tam içinde. Şıklık ve konforun mükemmel birleşimi olan Athleisure kavramını gelecek günlerde de daha sık sık duyacağımız kesin.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.